AMNESTY ZOEKT COLLECTANTEN VOOR LANDELIJKE COLLECTE

Amnesty International zoekt collectanten voor de jaarlijkse collecteweek van 14 t/m 19 maart. In Boskoop zijn er nog collectanten nodig voor o.a. Waterrijk, Snijdelwijk, Draaistok, Enterij, Berkenweg, Zuidwijk, Rijneveld en een deel van de Goudse Rijweg. Ook in Hazerswoude-Dorp kunnen we nog meer collectanten gebruiken.

Waarom collecteren?

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. Om haar onafhankelijkheid te bewaren – om altijd en overal te kunnen zeggen wat ze wil – neemt Amnesty voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Hoe belangrijk het werk van Amnesty is, blijkt uit de woorden van Saïkou Yaya Diallo uit Guinee. ‘Ik wil mijn grote dankbaarheid uitspreken voor alle inspanningen die jullie leverden voor mijn vrijlating en die van andere politieke gevangenen in Guinee. Amnesty blijft voor mij de mensenrechtenorganisatie die het meest betrokken is bij het terugwinnen van individuele rechten en vrijheden.’

Meer info: Cathy Boerma 0172-217143 (Boskoop) of Wilma van Keijsteren 0172-585344 (Hazerswoude-Dorp) of kijk op www.boskoop.amnesty.nl