Amnesty schrijfactie groot succes!

Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International in december schreven mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Zij schreven onder meer voor Zhang Zhan uit China, veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf omdat ze als burgerjournalist de waarheid vertelde over corona, en voor Mohamed Baker uit Egypte, opgesloten zonder proces omdat hij als mensenrechtenadvocaat opkwam voor mensen die onterecht in de gevangenis zitten.

Ook tientallen mensen in Boskoop deden hieraan mee, zij hebben het geweldige aantal van 346 brieven en 165 kaarten geschreven! Alle schrijvers hartelijk bedankt voor hun enthousiasme en creativiteit!
In heel Nederland zijn er meer dan 300.000 brieven en kaarten geschreven.

En brieven schrijven werkt! Zo is Nassima al-Sada in Saoedi-Arabië vrijgelaten. Zij zat ruim tweeënhalf jaar vast omdat ze zich inzette voor de rechten van vrouwen.
Ook werd er actie gevoerd voor milieuactivist Jani Silva uit Colombia, die ernstig bedreigd werd. Zij liet weten: ‘Uit de grond van mijn hart zeg ik dat ik nog leef vanwege deze actie. Die heeft hen ervan weerhouden om mij te doden, omdat ze weten dat jullie er zijn.’

Voor meer info: www.boskoop.amnesty.nl