Boekenmarkt: 7, 14 en 21 augustus!

Ook dit jaar kan de Amnesty-groep Boskoop vanwege corona haar jaarlijkse boekenmarkt niet in gebouw ‘De Brug’ houden. Als alternatief staat Amnesty nu op 7, 14 en 21 augustus met een boekenkraam op de zaterdagmarkt op het Gouweplein. Kom eens langs om te snuffelen in de vele literaire romans, (streek)romans, thrillers, kinderboeken, hobbyboeken, strips enz. Iedere week zijn er weer andere boeken te koop.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het werk van Amnesty International voor een rechtvaardige wereld, waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven. Zoals voor twee activisten uit Nigeria, Larry Emmanuel en Viktor Anene Udoka. Zij zaten 72 dagen gevangen vanwege hun deelname aan een vreedzaam protest tegen corruptie en de slechte mensenrechtensituatie in hun land.

De aandacht die Amnesty voor hun zaak vroeg, zorgde voor veel zichtbaarheid en voerde de druk op de autoriteiten op hen niet langer in hechtenis te houden. ‘Eén ding is zeker’, lieten Larry Emmanuel en Viktor Anene Udoka na hun vrijlating weten. ‘Amnesty International heeft een grote rol gespeeld bij het oproepen tot onze vrijlating. We waarderen alles wat Amnesty International-activisten voor ons hebben gedaan. Dankjewel.’

Graag tot ziens bij onze boekenkraam! Info: tel. 0172-217143 of www.boskoop.amnesty.nl