AMNESTY DRAAIT COLLECTE OM

Amnesty International heeft besloten om dit jaar niet huis-aan-huis te collecteren tijdens de landelijke collecteweek van maart. In een tijd als deze vindt Amnesty het niet verantwoord om vrijwilligers langs de deuren te laten gaan.

Om dit verlies aan inkomsten op te vangen heeft Amnesty iets bedacht: ze draait de collecte dit jaar om!
In Boskoop en Hazerswoude-Dorp worden er posters opgehangen waarop een QR-code staat. U komt ze tegen bij winkels en tijdens een wandeling hier en daar voor het raam. Via de QR-code op de poster kunnen voorbijgangers heel eenvoudig doneren. Het enige wat u hoeft te doen is met de camera van de mobiele telefoon de QR-code te scannen en de rest wijst zich vanzelf.

Nu de wereld in de ban is van Corona, zien sommige landen hun kans om ongestoord de mensenrechten te negeren. Zoals in China waar Oeigoeren in kampen worden opgesloten, in Wit-Rusland waar demonstranten door de politie worden geïntimideerd en mishandeld of in Rusland waar de autoriteiten politieke tegenstanders monddood proberen te maken. Deze voorbeelden laten zien hoe belangrijk het is om juist nu te strijden voor mensenrechten. En daarbij kan Amnesty alle hulp gebruiken.

Daarom roept Amnesty iedereen op om te doneren via een QR-code op een poster bij hen in de buurt, via amnesty.nl of op rekeningnummer NL14RABO 0303460326 t.n.v. Amnesty International. Mensen die meer willen doen, kunnen op amnesty.digicollect.nl ook een digitale collectebus aanmaken om te collecteren via hun eigen netwerk.
Meer info: Cathy Boerma tel. 0172-217143 (Boskoop) of Wilma van Keijsteren tel. 0172-585344 (Hazerswoude-Dorp)