Amnesty-actie braderie Boskoop een succes!

Vorig jaar heeft de Boskoopse Amnesty-groep tijdens de braderie actiegevoerd voor Wa Lone en Kyaw Soe Oo uit Myanmar. En met succes: 7 mei 2019 kwamen zij vrij. De twee journalisten van het internationale persbureau Reuters waren gearresteerd omdat ze het militaire geweld tegen de Rohingya in Myanmar onderzochten, ze werden na een showproces tot 7 jaar cel veroordeeld. In Boskoop zijn tijdens en na de braderie 740 handtekeningen gezet onder de oproep voor hun vrijlating.

Dit jaar kan er een petitie getekend worden voor Ciham Ali Ahmed uit Eritrea. Zij werd in 2012 opgepakt toen ze Eritrea probeerde te verlaten. Ze was toen 15 jaar oud. Vooral jonge mensen proberen Eritrea te ontvluchten, omdat ze de verplichte militaire training en jarenlange dwangarbeid niet willen ondergaan. Normaal krijg je 6 maanden cel voor een vluchtpoging. Maar Cihams vader was volgens de regering betrokken bij een staatsgreep. Daarom zit zij nog steeds vast – om hem te straffen.

Amnesty roept de Eritrese autoriteiten op om Ciham Ali Ahmed onmiddellijk vrij te laten.

Verder worden er agenda’s, kaarten en kaarsen, strips, thrillers, kinderboeken en romans verkocht.

Voor meer informatie: tel. 0172-217143 of www.boskoop.amnesty.nl