Oproep: Collectanten gezocht

AMNESTY ZOEKT COLLECTANTEN

De Amnestygroep Boskoop zoekt collectanten voor de jaarlijkse collecteweek van 11 t/m 16 maart. Er zijn o.a. nog collectanten nodig voor diverse straten in Waterrijk en Snijdelwijk, voor Zuidwijk, deel van de Voorofscheweg, Zijde en deel Goudse Rijweg. Doneer 2 uur van je tijd!

Waarom collecteren?

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten.

Met het geld dat tijdens de collecte bijvoorbeeld wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als Teodora del Carmen uit El Salvador.

Teodora werd ten onrechte beschuldigd van abortus, wat in haar land ten strengste verboden is. Amnesty voerde intensief actie voor haar vrijlating en in 2018 werd ze na 10 jaar weer met haar gezin herenigd. Ze is ervan overtuigd dat onze acties zin hadden gehad. ‘Absolutamente!’ zei ze. ‘Ik ben er 100 procent van overtuigd dat jullie brieven tot mijn vrijlating hebben geleid.’

Meer informatie of opgave als collectant: 0172-217143