Amnesty-actie op braderie Boskoop! 23 en 24 september

Eindelijk mogen we weer! De Boskoopse Amnesty-groep staat op 23 en 24 september met een kraam op de braderie.

Dit jaar kan er een petitie getekend worden voor Vahid Afkari uit Iran. Hij werd gemarteld om misdrijven te ‘bekennen’ die hij nooit heeft gepleegd. Zijn ‘misdrijven’? Hij deed mee aan vreedzame demonstraties tegen de onderdrukking door de regering. Na uiterst oneerlijke processen werd hij veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen. Roep het hoofd van de Iraanse rechterlijke macht op om Vahid onmiddellijk vrij te laten.

We vragen mensen vaak een petitie te ondertekenen. Maar hoe zinvol is dat ondertekenen nu echt? Kort maar krachtig: heel erg zinvol!

Met de vele handtekeningen die wij verzamelen, zetten we regeringen onder druk. Bijvoorbeeld om iemand vrij te laten die onterecht gevangenzit, om marteling te stoppen, of om iemand die is opgepakt een eerlijk proces te geven. We horen je denken: alsof regeringen zich daar wat van aantrekken. Jazeker! Geen enkele regering zit immers te wachten op negatieve publiciteit en geen enkele regering vindt het fijn als de wereld over haar schouders meekijkt.

Dus als er weer een verzoek komt een petitie te tekenen. Doen! Want mensen komen vrij, marteling stopt, daders worden berecht, mensen krijgen hoop, straffen worden verminderd, discriminerende wetten worden aangepast …

Zie voor meer goednieuwsberichten www.amnesty.nl/goednieuws

Ook worden er kaarten en kaarsen, strips, thrillers, kinderboeken en romans verkocht. Voor meer informatie: tel. 0172-217143 of www.boskoop.amnesty.nl