4 maart Filmavond Vrouwendag

Om vrouwenrechten te vieren met vrouwen én mannen vertoont Amnesty Boskoop op 4 maart Wadjda. U bent van harte welkom in De Stek, Puttelaan 148 in Boskoop.

WADJDA, de winnaar van de Publieksprijs van het Rotterdams filmfestival van 2013 is een enorme feelgoodmovie. De 10-jarige Wadjda woont in een buitenwijk van Riyad. Wanneer ze op een dag een mooie fiets ziet staan bij de speelgoedwinkel in het dorp, wil ze niets liever dan leren fietsen.

Alhoewel dat in Saoedi-Arabië verboden is voor meisjes, verzint Wadjda een plan om haar droom uit te laten komen. WADJDA is de eerste lange speelfilm van een vrouwelijke regisseur uit Saoedi-Arabië en vertelt het verhaal van een meisje dat wil breken met de conservatieve tradities van haar land.

Rond Internationale Vrouwendag, 8 maart, organiseert Amnesty Boskoop ieder jaar een bijeenkomst waarbij wordt stilgestaan bij vrouwenrechten. Deze avond kan er ook een petitie getekend worden voor de vrijlating van de Iraanse vrouwenrechtenactiviste Saba Kordafshari. Zij kreeg 24 jaar gevangenisstraf omdat ze actievoerde tegen het verplicht dragen van een hoofddoek.

Saba strijdt voor het recht om zelf te bepalen wat je draagt. Door het niet dragen van een hoofddoek strafbaar te stellen, worden vrouwen in Iran gediscrimineerd. Wetten die de hoofddoek verplichten zijn in strijd met het recht op vrije meningsuiting en het recht op gelijke rechten voor iedereen.

Aanvang om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis, consumpties tegen betaling. Info of aanmelding via tel. 0172-217143.