Amnesty-actie op Boskoopse braderie

Ook dit jaar staat de Boskoopse Amnesty-groep op 22 en 23 september met een kraam op de braderie.

Dit jaar kan er een petitie getekend worden voor de Cubaanse muzikant Maykel Osorbo. Eén van zijn nummers, Patria y Vida, groeide uit tot een krachtig protestlied. In dat nummer zingt hij over zijn zorgen over voedseltekorten en het gebrek aan vrijheid in Cuba. Maar de Cubaanse overheid duldt geen kritiek en Osorbo werd aangeklaagd voor een serie verzonnen aanklachten, waaronder opruiing. Hij kreeg in 2022 een celstraf van 9 jaar. Roep de president van Cuba op om Maykel Osorbo onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

We vragen mensen vaak een petitie te ondertekenen. Maar hoe zinvol is dat ondertekenen nu echt? Kort maar krachtig: heel erg zinvol!

Met de vele handtekeningen die wij verzamelen, zetten we regeringen onder druk. Bijvoorbeeld om iemand vrij te laten die onterecht gevangenzit, om marteling te stoppen, of om iemand die is opgepakt een eerlijk proces te geven. We horen je denken: alsof regeringen zich daar wat van aantrekken. Jazeker! Geen enkele regering zit immers te wachten op negatieve publiciteit en geen enkele regering vindt het fijn als de wereld over haar schouders meekijkt.

Dus als er weer een verzoek komt een petitie te tekenen. Doen! Want mensen komen vrij, marteling stopt, daders worden berecht, mensen krijgen hoop, straffen worden verminderd, discriminerende wetten worden aangepast …

Zie voor meer goednieuwsberichten www.amnesty.nl/goednieuws

Ook worden er kaarten en kaarsen, strips, thrillers, kinderboeken en romans verkocht. Voor meer informatie: tel. 0172-217143 of www.boskoop.amnesty.nl