Amnesty schrijfactie groot succes!

Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International in december schreven mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Zij schreven o.a. voor Idris Khattak uit Pakistan, slachtoffer van gedwongen verdwijning, en voor Nassima al-Sada uit Saoedi-Arabië, gevangengezet omdat ze opkomt voor vrouwenrechten.

Ook tientallen mensen in Boskoop deden hieraan mee, zij hebben het geweldige aantal van 395 brieven en 273 kaarten geschreven! Alle schrijvers hartelijk bedankt voor hun enthousiasme en creativiteit! In heel Nederland zijn er zo’n 330.000 brieven en kaarten geschreven.

En brieven schrijven werkt! Zo is Narges Mohammadi in Iran vrijgelaten. In 2016 kreeg ze 16 jaar gevangenisstraf vanwege haar inzet tegen de doodstraf en voor meer vrijheid in haar land. Na acties van o.a. Amnesty werd ze in oktober 2020 vrijgelaten.

Voor meer info: www.boskoop.amnesty.nl