Write for rights! 8 december 2018

Zaterdag 8 december 2018 organiseert Amnesty-groep Boskoop de jaarlijkse Schrijfmarathon. Dan wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.

De schrijfmarathon wordt vanaf 10.00 uur gehouden in het kantoor van de Dorpsraad Boskoop, Burg. Colijnstraat 7 in Boskoop. Tot 16.00 uur kunnen deelnemers aan de schrijfactie aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of groetenkaart schrijven.

Brieven schrijven werkt

Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. In de woorden van Eskinder Nega uit Ethiopïe: ‘Door de solidariteits-brieven van Amnesty International hielden ik en mijn familie moed. Ik ben vrijgelaten, omdat men-sen onze vrijlating eisten.’

Dit jaar schrijven we onder anderen voor de vrijheid van Atena Daemi uit Iran. Zij verzet zich tegen de doodstraf en leverde op Facebook en Twitter kritiek op executies, ze deelde flyers uit en liep mee in een vreedzaam protest tegen de executie van een jonge vrouw. In oktober 2014 werd ze opgepakt en in een rechtszaak van een kwartier veroordeeld tot 14 jaar cel voor het ‘samenkomen en samenzweren tegen de nationale veiligheid’. In hoger beroep werd die straf teruggebracht tot 7 jaar. Amnesty roept op tot haar onmiddellijke vrijlating. Schrijven helpt! Komt u ook?

Voor meer informatie 0172-217143.